Bezpieczne przechowywanie żywności
Artykuły żywnościowe są specyficzną grupą produktów. Wymagają bowiem specjalnego traktowania i przechowywania. Do tego celu idealnie nadają się specjalne worki foliowe jak na przykład worki próżniowe czy typu doypack. Muszą one spełniać restrykcyjne wymagania i być przeznaczone do kontaktu z żywnością. Dzięki temu będą bezpieczne dla naszego zdrowia. Aby zapakowana żywność zachowała wszystkie swoje cenne właściwości odżywcze i smakowe, worki muszą być najwyższej jakości. A takie może zaoferować rzetelny producent worków foliowych.
Jakie produkty dla branży spożywczej?
Współczesna branża spożywcza jest bardzo wymagająca. Aby spełnić jej wymagania. producent opakowań musi zadbać o spełnienie wszystkich wymaganych norm. I zaoferować firmom spożywczym produkt o znakomitych parametrach jakościowych. Dzięki temu może umocnić swoją pozycję na rynku i zdobyć zaufanie klientów.
Do bardzo ważnych zadań producenta należy przygotowanie atrakcyjnej oferty produktowej. Pośród proponowanego asortymentu powinny znaleźć się, takie produkty jak, np.:
- worki do pasteryzacji – idealne do soków, musów owocowych, a nawet lodów,
- worki z perforacją – wykorzystywane do przechowywania owoców i warzyw, wymagających dostępu powietrza,
- worki próżniowe – przeznaczone do szczelnego pakowania produktów żywnościowych, wymagających przechowywania w ujemnych temperaturach. Takie worki idealnie się sprawdzą do gotowania mięs czy ryb metodą sous vide.
Producent opakowań dla branży spożywczej może zaoferować także inne wyroby. Takie jak np. folie typu otwórz-zamknij czy worki laminowane. Te pierwsze doskonale się sprawdzą przechowywania wędlin i serów, zaś te drugie do mięs.
Producent worków foliowych do żywności – oferta na miarę potrzeb
Producent opakowań foliowych powinien oferować zróżnicowany asortyment. Dzięki temu każdy klient, taki jak zakład przetwórstwa mięsnego, mleczarnia czy sklep garmażeryjny dopasuje produkt do swoich potrzeb. Należy podkreślić, że producent powinien zadbać o wyroby pierwszorzędnej jakości. Powinny one doskonale chronić żywność przed niekorzystnymi czynnikami środowiska zewnętrznego. Ale nie tylko. Produkty muszą spełniać wszystkie wymagane normy i cechować się wysokim poziomem estetyki i funkcjonalności.